Therapieën

Een overzicht van de therapieën die we aanbieden:

Bij ons kan je terecht voor een hele reeks gespecialiseerde behandelingen. Afhankelijk van jouw noden bepalen we samen welke behandeling voor u het best geschikt is.

ORTHOPEDISCH GENEESKUNDE CYRIAX (BASIS EN ADVANCED) MANIPULATIES EN TRACTIES

Cyriax is een diagnostisch systeem dat is ontwikkeld door een Londense chirurg. Hij ontwikkelde een nieuwe wijze voor het onderzoeken van het bewegingsapparaat, waarmee zeer nauwkeurig diverse orthopedische, neurologische en reumatologische aandoeningen kunnen worden vastgesteld.

Voor meer uitleg klik hier.

SPORTKINESITHERAPIE (KLASSIEKE TAPE-TECHNIEKEN – KINESIOTAPE) EN REVALIDATIE

De sportliefhebber is er waarschijnlijk al bekend mee: de gekleurde tape die de kuiten, bovenbenen of armen van (top)sporters siert. Ook bij niet-sporters wordt dit zogenaamde medical tape steeds vaker toegepast.

Voor meer uitleg klik hier.

HARMONICS EN FUNCTIONELE STRETCHING LEDERMANN

Harmonics is een passieve vorm van oscillerende, ritmische technieken die toepasbaar zijn op verschillende gewrichten en weefsels.

Voor meer uitleg klik hier.

MCKENZIE

Rugpijn wordt vaak erger wanneer je bepaalde bewegingen maakt. In sommige gevallen is het zelfs zo dat er een uitstralende pijn is naar andere lichaamsdelen, zoals naar armen en benen. Bij McKenzie therapie wordt aan de hand van een uitgebreid bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geschetst van de mechanische klacht.

Voor meer uitleg klik hier.

CRANIO-MANDIBULAIRE DYSFUNCTIES (KAAKGEWRICHTSPROBLEMATIEK)

Temporomandibulaire dysfunctie (TMD) is een veel voorkomende aandoening die de natuurlijke functionaliteit van de kaak beperkt, zoals kauwen en het opendoen van de mond.

Voor meer uitleg klik hier.

REVALIDATIE VAN PATIËNTEN MET VERTIGO

Vertigo is een ander woord voor draaiduizeligheid. Het woord zegt het zelf: bij draaiduizeligheid zie je alles om je heen draaien. Je kunt ook het gevoel hebben dat je zelf ronddraait terwijl je toch stil ligt of zit.

Voor meer uitleg klik hier.

DRY NEEDLING

Opleiding TRIGGER

Dry needling is het inbrengen van een naald  in een spier.  Deze behandelmethode wordt vaak ingezet bij spierklachten die al langer bestaan als onderdeel van een totaalbehandeling.
Na het afleggen van een eind-examen behoort Jean-Paul tot de lijst van erkende myo-faciaal therapeuten. Deze lijst kan je consulteren op: https://bmst.be/therapeuten/

Voor meer uitleg klik hier.

CENTRALE PIJNSENSETISATIE-BEHANDELING BIJ CHONISCHE NEK- EN RUGKLACHTEN, CORE STABILITY TRAINING

Het doel van Core stability training is, door middel van eenvoudige oefeningen, ervoor te zorgen dat de romp (waaronder ook het bekken) stabiel blijft

Voor meer uitleg klik hier.

RESPIRATOIRE REVALIDATIE EN INTRAPULMONAIRE PERCUSSIEVENTILATIE

Het is een adem- en ontspanningstherapie, effectief in het behandelen van een breed scala aan klachten. Het is een complete methode voor spanningsregulatie, waarin de adem een centrale rol speelt.

Voor meer uitleg klik hier.

PELVISCHE REEDUCATIE, BEKKENBODEMTHERAPIE, PERINATALE KINESITHERAPIE, BEKKENINSTABILITEIT

De zwangerschapsbegeleiding heeft een tweeledig doel: de fysieke conditie optimaliseren en eveneens de psycho-emotionele aspecten van de zwangerschap en de geboorte begeleiden en ruimte geven. Ook de partner neemt een belangrijke plaats in de voorbereiding op de geboorte.

Voor meer uitleg klik hier.

HANDREVALIDATIE

De menselijke hand bestaat uit spieren, ligamenten, zenuwen en gewrichtjes en is daardoor een zeer complex maar belangrijk lichaamsdeel. Het kan ontelbare handelingen uitvoeren. Handletsels kunnen daarom grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren en kunnen zelfs leiden tot (gedeeltelijke) invaliditeit.

Voor meer uitleg klik hier.

OEDEEMTHERAPIEN MANUALE DRAINAGE LEDUC, COMPRESSIETHERAPIE, LYMFETAPING, PRESSOTHERAPIE

Oedeemtherapie wordt gebruikt bij mensen die een abnormale vochtophoping in het weefsel hebben waardoor het evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht verstoord is.

Voor meer uitleg klik hier.